سنجاق‌های اجرا شده در ستون‌های بتن‌آرمه، چه تاثیری به روی مد شکست ستون خواهند داشت؟

سنجاق‌های اجرا شده در ستون‌های بتن‌آرمه، چه تاثیری به روی مد شکست ستون خواهند داشت؟

اگر سنجاق‌های ستون به مانند حالت عرف (نمونه FC) اجرا شود در این صورت مهار آرماتورهای طولی ستون به صورت متوسط انجام خاهد شد. لیکن در صورتی که مهار آرماتورهای طولی از طریق آرماتورهای سَردار یا دوسر واشر دار انجام شود در این صورت به دلیل اینکه خاموت اصلی نیز مهار می‌شود بنابراین اثرات مهار توسط این سنجاقی‌ها بر روی تمامی آرماتورهای طولی موثر خواهد بود(حتی اگر سنجاقی مستقیماً آرماتور طولی را در بر نگیرد ولی به دلیل مهار خاموت، در واقع سایر آرماتورهای طولی نیز مهار می‌شود) از این طریق کمانش آرماتورهای طولی به تعویق افتاده و آرماتورهای طولی کششی می‌توانند کرنش‌های بیشتری تحمل کنند تا جایی که به جای خرد شدن بتن فشاری شاهد گسیختگی آرماتورهای طولی در کشش باشیم. بنابراین در صورت چنین اجرایی برای سنجاقی‌های ظرفیت شکل‌پذیری ستون‌های بتن‌آرمه به حداکثر مقدار خودش خواهد رسید. چون تامین کننده شکل‌پذیری ستون‌‌ها آرماتورهای طولی هستند و رسیدن به حد تغییرشکلی این آرماتورها یعنی استفاده حداکثر ظرفیت شکل‌پذیری ستون‌ها، بنابراین از این طریق نهایت استفاده از مصالح فولادی و بتنی ستون‌ها را خواهیم داشت. ولی در صورتی که اجای سنجاقی از طریق نمونه FC انجام شود در این صورت به دلیل کمانش زود هنگام آرماتورهای ستون و خرد شدن بتن باعث کاهش مقاوت خمشی خواهد بود. پس کنترل شکل‌پذیری در این حالت با خرد شدن بتن و کمانش آرماتورهای فشاری خواهد بود. در حالی که در نمونه FM کنترل شکل‌پذیری با گسیختگی آرماتورهای طولی انجام شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید به مقالات زیر رجوع کنید:

 

مروری بر روش‌های محاسبات برش طراحی ستون‌های بتن‌آرمه در قاب‌های خمشی ویژه

 

سنجاقی چگونه می‌تواند علاوه مهار آرماتورهای طولی، خاموت را هم مهار کند؟

تاثیر نحوه اجرای سنجاقی در شکل‌پذیری ستون‌های بتن‌آرمه

تاثیر پیکربندی ستون‌های بتن‌آرمه در شکل‌پذیری

شبیه سازی رفتار اجرای مختلف سنجاق برای مهار بهتر آرماتورهای طولی ستون

1-مهار آرماتورهای طولی در ستون‌های بتنی

2-مهار آرماتورهای طولی در ستون‌های بتنی

 

دانلود جزوه فصل اول دوره طراحی عملکردی و بهسازی لرزه‌ای مهندس قدرتی : مبانی بنیادین در مهندسی زلزله و طراحی ساختمان

دانلود بخش اول از جزوه فصل دوم دوره طراحی عملکردی و بهسازی لرزه‌ای مهندس قدرتی : روند تحلیل استاتیکی غیرخطی (پوش‌آور)

 

این مطالب بخش‌هایی از دوره جامع طراحی عملکردی و بهسازی لرزه‌ای می‌باشد. در این دوره به صورت کامل به بررسی این مفهوم پرداخته می‌شود. همانطور که در جدول عکس مربوط به این مقاله نشان داده شده است کنترل این ضابطه برای طراحی عملکردی و بهسازی لرزه‌ای با یکدیگر متفاوت می‌باشد. پیوست دوم استاندارد 2800 که ضوابط طراحی براساس عملکردی را مطرح می‌کند برای به دست آوردن ظرفیت کاهش نیروی زلزله به دلیل شکل‌پذیری از ضریب رفتار سازه استفاده می‌کند در حالی که استاندارد ASCE41 و نشریه 360 این پارامتر را از منحنی ظرفیت سازه به دست می‌آورند.

دوره جامع طراحی عملکردی و بهسازی لرزه‌ای براساس هر دو نرم افزار Sap2000 , Etabs آموزش داده می‌شود. در این دوره طراحی عملکردی براساس پیوست دوم استاندارد 2800 و بهسازی لرزه‌ای براساس نشریه 360 و ASCE41 انجام می‌شود. جزوه کامل کل دوره بالغ بر 1300 اسلاید در اختیار شرکت کنندگان دوره قرار داده می‌شود. در این دوره پروژه‌های کامل قاب خمشی بتنی، دیوار برشی بتنی، قاب خمشی فولادی و انواع مهاربندهای CBF و EBF به صورت گام به گام آموزش داده می‌شود.

Leave a comment

filter html

  • تگ‌های HTML مجاز: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • نشانی‌های وب و پست الکترونیکی به صورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی‌های وب و پست الکترونیکی به صورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.